İlkokul Biçimlendirici Değerlendirme Örnekleri

Biçimlendirici değerlendirmeye yönelik ilgili mevzuatta yer alan "Okul öncesi ve ilkokul 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıflarda öğrencilerin akademik ve sosyal gelişiminin takibi, ders öğretmenlerince sürekli yapılır. Öğrencilerin gelişim düzeyleri; öğretmen rehberliğinde gerçekleştirilen bireysel ve grupla yapılan etkinliklere katılım gözlem formları, oyun temelli değerlendirmeler ve verilen görevleri yerine getirme amaçlı ölçme araçları ile takip edilir." hükmü ile "İlkokullarda öğrencilerin Türkçe'nin doğru ve güzel kullanımını geliştirmek amacıyla 'dinleme, konuşma, okuma ve yazma' becerilerinin izlenmesi ve geliştirilmesine yönelik ölçme araçları kullanılır." hükmü gereğince Bakalığımız Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce  "Biçimlendirici Değerlendirme Etkinlik Örnekleri" hazırlandı.

Örneklere ulaşmak için tıklayınız.

Yayın: 08.01.2024 - Güncelleme: 08.01.2024 14:41 - Görüntülenme: 37