Eyl

Dünya'nın Katmanları" konusunu renkli  hamurlar yoğurup,modelleyerek işlediler. Yer kabuğu, manto, iç çekirdek ve dış çekirdek katmanlarını farklı renklerde şekillendiren öğrencilerimizin çalışmaları, bizden büyük beğeni aldı.

Eyl

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı "İLKÖĞRETİM HAFTASI "okul bahçemizde düzenlenen programla coşkulu bir şekilde kutlandı

Eyl

Yeni eğitim-öğretim yılımızda başta öğretmenlerimiz olmak üzere öğrencilerimize ve  velilerimize sağlıklı ,huzurlu ve başarılı bir eğitim öğretim yılı dileriz.

Ara

Okul Panosu "BEN OKUYORUM GAZİANTEP OKUYOR "Projesi kapsamında okulumuz sınıf öğretmeni Figen ASLAN tarafından hazırlandı.Kendine teşekkür ederiz

Ara

ÖĞRETMENİMİZİN YENİ DERS MATERYALLERİNİ GÖRMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORUZ

Öğretimde öğrencinin ne kadar fazla duyu organına hitap edilirse, öğretim etkililiği o derece artmakta ve öğretim daha anlamlı, kalıcı ve hızlı olmaktadır. Eğitimde hitap edilen duyu organı sayısı ile öğrenme arasındaki doğrusal ilişkiyi gösteren daha birçok araştırma bulunmaktadır. Eğitimde materyal kullanımı ile öğrenciye konu ve kazanımlara özgü çok zengin, renkli, görsel ve işitsel mesajlar içeren bir öğretim ortamı sunulabilir.

Öğrenciler, öğrenmelerini %83'ii görme, %11 i işitme, %3,5'i koklama, %1,5'i dokunma ve %1'i tatma duyularıyla, öğrenirler. Ayrıca insanlar, okuduklarının %10'unu, işittiklerinin %20'sini, gördüklerinin %30'unu, hem görüp hem işittiklerinin %50'sini, söylediklerinin %70'ini ve kendi yapıp söylediklerinin %90'ını hatırlamaktadırlar"

Öğretim materyalleri öğrenmeyi kalıcı hale getirme, öğrencilerin ilgisini çekme, öğrenmeyi güçlendirme, anlamın gelişmesi ve anlatım kolaylığı sağlama, öğretimde zaman kazandırma, öğrenmede uyarıcı etki yapma, düşüncenin devamlılığını sağlama, öğretim süreçlerini güçlendirme ve etkin kılma, sözcük gelişimine katkı sağlamada önemli bir yere sahiptir.

May

Ülke genelinde öğretmenlerin ve okul çalışanlarının öncelikli aşı uygulaması devam ediyor.

Haz

MEB Ziya SELÇUK : "8.,9. ve 10. Sınıf öğrencilerimiz yaz tatillerini isterlerse, Ticaret ve Sanayi Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na bağlı işletmelerde çıraklık yaparak geçirebilecekler. Pilot uygulamamız bu yaz Kırşehir'de başlıyor. Öğrenci, veli ve kurumların ilgisine teşekkür ederim."

Pilot olarak başlayan uygulamanın bütün illerimizde faaliyete geçirilmesi dileğiyle!